nakup-orehovega-olja

Vsa olja v naši ponudbi

Olja pečarič

Priporočamo tudi:


 

steklenica-konoplja steklenica-laneno-olje


Več o mandljevem olju

images/stories/1-mandljevo-olje/mandljevno-olje-nastevanje.jpg  Mandljevo olje

Rastlina in okolje

Mandljevec (Prunus dulcis, syn. Prunus amygdalus Batsch., Amygdalus communis L., Amygdalus dulcis Mill.) je značilen za rodovitni polmesec, Iran, raste od severozahodne Saudske Arabije do severozahodne Jordanije, Izraela, Libanona, zahodne Sirije in južne Turčije. Je majhno listnato drevo, ki zraste od 4 do 10 metrov visoko in ima premer debla do 30 centimetrov. Listi so dolgi 1 cm in široki 1.2–4 cm ter imajo 2.5 cm dolg pecelj. Cvetovi so beli ali svetlo rožnati s premerom 3–5 cm s petimi cvetnimi listi. Cvetovi zrastejo sami ali v paru, še pred listi, zgodaj spomladi.

 

Mandljevo olje pridobivajo iz plodov mandljevca

mandeljevo-olje-1

Mandljevo olje pridobivajo iz plodov mandljevca, ki izvorno raste predvsem v Sredozemlju, bližnjem vzhodu ter vse do Indije. Dandanes ga gojijo že skoraj po celem svetu, predvsem je pridelava razširjena v Kaliforniji. Mandljevec je majhno listnato drevo in sega v višino od 4 do 10 metrov.

 

 

Priporočljiva uporaba Mandljevega olja

 

images/stories/1-mandljevo-olje/mandljevno-olje-nastevanje.jpg  Priporočljiva uporaba Mandljevega olja:

 

 

Madljevo olje za masažo

images/stories/1-mandljevo-olje/mandljevno-olje-nastevanje.jpgimages/stories/1-mandljevo-olje/mandljevno-olje-4.jpg  Masažna olja

Mandljevo olje je zaradi visoke vsebnosti vitaminov A, B1, B2, B6 in E eno najbolj razširjenih olj v kozmetičnih izdelkih. Vitamini kožo pomirjajo in blažijo morebitna vnetja, zmanjšujejo občutek srbečice in razdraženosti, ki nastanejo na koži zaradi dermatitisa, luskavice ali ekcemov.  Hkrati mandljevo olje kožo ščiti in mehča, ter pospešuje obnavljanje razpokane kože. Primerno je tudi kot masažno olje, saj se ne vpija prehitro.

 

Mandljevo olje balzam za ustnice

images/stories/1-mandljevo-olje/mandljevno-olje-nastevanje.jpg  Balzam za ustnice

Balzam oziroma vazelin za ustnice, je verjetno nekaj, brez česar nekateri ne gredo iz hiše, še posebej v hladnejših in suhih zimskih dneh, saj zaščiti ustnice pred mrazom in vetrom.

 

Mandljevo olje v kozmetiki

images/stories/1-mandljevo-olje/mandljevno-olje-nastevanje.jpg   Mandljevo olje v kozmetiki

 

images/stories/1-mandljevo-olje/mandljevno-olje-2.jpg

Mandljevo olje ima izvrstne blažilne učinke in vsebuje veliko rudninskih snovi in številne vitamine. Mandljevo olje lahko za nanos na kožo kombinirate s številnimi drugimi naravnimi proizvodi za nego kože.

Sicer je mandljevo olje eno izmed najbolj zaželenih pri aromaterapijah, saj ima prijetno sladek vonj.  Ustrezno deluje kot zaščita pred soncem, oziroma v tem primeru kožo obogati in nahrani  s številnimi hranilnimi snovmi, katere ohranjajo mladosten videz kože.

 

Mandeljevec

images/stories/1-mandljevo-olje/mandljevno-olje-nastevanje.jpg Mandeljevec (znanstveno ime Prunus dulcis) spada v rod sliv (Prunus) iz družine rožnic; znotraj roda Prunus, je klasificiran v podrod Amygdalus (mandljevec). Od drugih vrst mandljevcev se loči po značilni nagubani lupini semena. Mandelj je seme mandljevca. Botanično gledano mandelj ni seme oz. sadež, pač pa je koščičast plod.

 

Eterična olja v kozmetiki

images/stories/1-mandljevo-olje/mandljevno-olje-nastevanje.jpg   Eterična olja v kozmetiki

Prepustite se vonjavam

Čeprav eterična olja največkrat povezujemo z dišavljenjem prostorov, so to najboljši naravni izdelki, kar jih lahko damo na kožo. Vsakodnevna naravna nega kože z eteričnimi olji je zelo preprosta. Potrebujete tri stvari: osnovno olje, eterično olje in stekleničko iz rjavega stekla. Najpomembnejše je, da pri nakupu izberete samo kakovostne, čiste, povsem naravne izdelke, kajti cenena eterična olja in olja, v katerih so tudi sintetične sestavine, so primerna zgolj za dišavljenje prostorov, nikakor pa niso ustrezna za nego kože!

 

Naše spletno mesto uporablja piškotke za boljše delovanje. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo POLITIKO PIŠKOTOV

EU Cookie Directive Module Information