nakup-orehovega-olja

Vsa olja v naši ponudbi

Olja pečarič

Priporočamo tudi:


 

steklenica-konoplja steklenica-laneno-olje


Mandljevo olje

mandljevo olje za zdravje

Mandljevo olje je eno izmed najstarejših in originalnih lepotilnih skrivnosti narave, ki jo je človeštvo kdajkoli odkrilo.

Prepoznamo ga po bledo rumeni barvi in ima blag sladek vonj.Olje je bogat vir rudninskih snovi, vitaminov A, B1, B2, B6 in E. 

Mandelj je majhno listnato drevo z belimi ali rožnatimi cvetovi razširjeno po državah bližnjega vzhoda (Izrael, Turčija, Sirija, Iran).

Mandljevo olje

Mandljem in mandljevemu olju pripisujejo precej blagodejnih učinkov. Plodove zaradi dobrega okusa in hranljive vrednosti uporabljajo predvsem v sladicah. Redno uživanje mandljevega olja naj bi dobro delovalo na prebavni trakt in znižanje holesterola. Pozitivno naj bi vplival tudi na živčni sistem in možgane.

Mandelj, koščičast sadež s čvrsto skorjo in užitnim semenom, je v Evropi izredno popularen že vse od 16. stoletja, tako v kulinarične kot zdravilne namene, saj blaži bolečine, črevesne krče in vnetje poprsnice.

Ajurveda in vzhodna medicina olje pogosto uporablja kot pripomoček pri zdravljenju obolenj mehurja, prsi, ust, maternice in vranice ter pri zniževanju holesterola.

Mandljevo olje je zaradi visoke vsebnosti vitaminov A, B1, B2, B6 in E eno najbolj razširjenih olj v kozmetičnih izdelkih. Vitamini kožo pomirjajo in ažijo morebitna vnetja, zmanjšujejo občutek srbečice in razdraženosti, ki nastanejo na koži zaradi dermatitisa, luskavice ali ekcemov. Hkrati mandljevo olje kožo ščiti in mehča, ter pospešuje obnavljanje razpokane kože. Primerno je tudi kot masažno olje, saj se ne vpija prehitro.

Zanimivost: Mandljevo olje se uporablja tudi za ohranjanje lesa pri nekaterih lesenih instrumentih (npr. oboa in klarinet).

 

Naše spletno mesto uporablja piškotke za boljše delovanje. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo POLITIKO PIŠKOTOV

EU Cookie Directive Module Information